Piala Sumbangsih: RapidKL keluar token khas


Piala Sumbangsih di Bukit Jalil

KUALA LUMPUR – Pengusaha perkhidmatan transit aliran ringan (LRT) RapidKL, Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana) akan mengeluarkan semula token khas bagi perjalanan pergi balik sempena perlawanan Piala Sumbangsih di Stadium Nasional Bukit Jalil esok (hari ini).

Menjangkakan kebanjiran kira-kira 30,000 peminat sukan bola sepak bagi menyaksikan perlawanan pembuka tirai Liga Super itu antara juara liga Kelantan dan juara Piala Malaysia Negeri Sembilan di stesen Bukit Jalil, Prasarana mengambil langkah menambah bilangan pekerja untuk menguruskan operasinya.

Pengarah Kumpulan Prasarana bagi Rel Khairani Mohamed berkata token khas itu akan dijual di semua stesen LRT esok (hari ini).

“Mereka yang mendapatkannya di mesin dinasihatkan membeli token khas agar tidak perlu beratur sekali lagi untuk perjalanan pulang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau turut menasihati peminat dari Lembah Klang agar membeli token khas dan memilih destinasi terakhir perjalanan mereka tanpa mengira sama ada mereka menaiki LRT ke Ampang atau Kelana Jaya.

Khairani juga menggalakkan penumpang menggunakan kad MyRapid yang akan lebih memudahkan perjalanan untuk semua.

“Berdasarkan pengalaman, kami boleh menjangkakan kehadiran besar-besaran bagi menyaksikan perlawanan itu. Jadi kepada mereka yang belum membeli kad

MyRapid, sila berbuat demikian sekarang dan nikmati perlawanan Sabtu ini tanpa perlu bersusah-payah,” katanya. – BERNAMA

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: