Gambar Kereta Israel Langgar Budak Lelaki Palestinhttps://ntvirus.files.wordpress.com/2010/10/1.jpg?w=300 

Imej-imej dramatik ini menunjukkan seorang pemandu Israel yang memandu keretanya dan melanggar seorang anak muda lelaki Palestin di East Jerusalem semalam.

Budak lelaki itu adalah seorang daripada sekumpulan kanak-kanak yang melontar batu ke arah kereta-kereta Israel berikutan terbunuhnya dua pejuang Hamas di Hebron, Tebing Barat pada Jumaat lalu.

Bagaimanapun dengan perlindungan Allah budak lelaki itu hanya mengalami kecederaan ringan walaupun tercampak ke dalam udara dan melepasi bumbung kereta tersebut.

Gambar-gambar ini menunjukkan sebuah Subaru sedang menuruni sebuah jalan yang curam dan berliku di East Jerusalem sebelum dibaling oleh anak muda Palestin.

Seorang daripada anak-anak ini dilanggar dan melepasi bonet kereta itu, manakala seorang lagi tercampak ke tepi jalan.

Kemalangan berlaku dalam kejiranan di Timur Arab, Baitulmuqaddis Silwan.

Sebelum itu pada Jumaat lalu telah disahkan pasukan Israel membunuh dua pejuang kanan Hamas ketika ketegangan antara kedua-dua pihak memuncak dan terus tidak mahu mengalah dengan proses damai dan sekali lagi menangguhkan keputusan Israel untuk memulakan kembali pembangunan penempatannya.

Pulak Dah

Advertisements

2 Respons to “Gambar Kereta Israel Langgar Budak Lelaki Palestin”

  1. Israel laknatullah!!

  2. Salim Basalamah Says:

    Assalamu alaikun, sebenarnya bangsa zionis/orang yahudi itu diciptakan oleh Allah untuk dugaan dan cobaab bagi seluruh umat islam didunia ini namun demikian hanya masyarakat islam di Palestin saja yang merasakan bahwa yahudi itu adalah cobaan berat bagi mereka sementara islam yang diluar dari Palestin tidak merasakan bahwa zionis yahudi adalah cobaan dan dugaan bagi mereka sebab kebengissan bangsa yahudi itu tidak secara langsung menimpa mereka. Padahal islam itu adalah saudara islam yang lain sebagaimana satu jasad… sudah seharusnya orang islam didunia ini membantu dengan sepenuhnya isalam palestin. bantuan yang diperlukan sekarang adalah lketenteraan yang lengkap dengan senjata canggi dan hancur leburkan bangsa zionis tersebut dengan tidak perlu lagi duduk dimeja perbincangan…wassalaam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: