Kembalinya Pak Teh KeRahmatullah


Tuan Guru Dato' Haji Abdul Latif bin Abdul Rahman (Gambar) atau lebih dikenali sebagai Pak Teh telah kembali ke Rahmatullah kira-kira jam 1.00 pagi tadi selepas sesak nafas.

Al-Faatihah. Tok guru Pak Teh (Dato’ Abdul Latiff Abd Rahman) dari Pondok Pak Teh Pengkalan Hulu, Gerik kembali kerahmatullah mlm/subuh tadi jam 1.30pagi)

Allahyarham Pak Teh pernah pohon tanah 45 ekar dibelakang pondoknya pd 2004 namun ditolak kerajaan UMNO/BN. Beberapa rayuan dibuat oleh Pak Teh juga ditolak oleh kerajaan Tajol Rosli yg juga secara kebetumlan menjadi ADUN di Pengkalan Hulu.

Permohonan Pak Teh diluluskan oleh kerajaan Pakatan Rakyat dalam masa seminggu setelah fail dikmaskini pd julai 2008. Tanah 45 ekar itu bolih memberi hasil untuk pondok PT apabila diusahakan dan dibangunkan dgn tanaman pertanian.

Semasa PR luluskan tanah itu, Pak Teh menitis air mata air mata mengenangkan bagaimana umno/bn tak mahu membantu sekolah pondok PakTeh. Namun PAS-DAP-PKR pula yg memberi kelulusan.

Allahyarham PakTeh mengeluarkan satu sijil khas kepada kerajaan PR menyanjong tinggi & menghargai Pakatan Rakyat dalam meluluskan tanah seluas 45 ekar bagi pondok PakTeh. Kini tanah tersebut di gazet dunia akhirat untuk kegunaan pondok sebagai tempat menyebar luas ilmu agama. Beruntunglah mereka yg mengundi Pakatan Rakyat .

Smoga Allah SWT mencucuri rahmat keatas rohnya Pak Teh yg juga ahli majlis fatwa negeri yg banyak berjasa menyebar-luas ilmu agama. al-Faatihah

Dato’ Seri Ir. Haji Mohammad Nizar Jamaluddin

Advertisements

Satu Respons to “Kembalinya Pak Teh KeRahmatullah”

  1. Tahniah pada para pemimpin PR yang telah meluluskan tanah untuk pondok Pak Teh.Tanpa kelulusan itu sudah pastinya bila arwah Pak Teh dah tiada ni.pondok paninggalannya pun akan ditutup.Tetapi dengan kelulusan ini pondok Pak Teh masih boleh diterusan oleh pewarisnya tanpa ada halangan.Moga segala usaha pemimpin PR diberkati A.S.W.T kerna meluluskan tanah untuk Pondok Pak Teh ini.Tanpa PR siapa lagi para pemimpin yang sanggup mempertahankan pondok pondok ini? Harapkan Umno!jaga melayu,tinggal nama kampong Melayu je.surau dan masjid puak puak ni robohkan inikan pulak nak jaga pondok! jauh disudud hati mereka.Sek agama rendah pun mereka tutup,Ini pulak kawasan pondok yang luas terbentang sudah pasti para pemimpinnya terbeliak mata melihatnya peluang Projek ditanah tu.Alhamdullah Allah masih sayang akan agamanya maka dibukan pintu hati para pemimpin PR yang diberi amanah untuk memelihara agama untuk kesejahteraan sekelian ummah di bumi Malaysia ini.Samalah kita merealisasikan kepimpinan yang beramanah untuk menjaga dan memelihara kesejahteraan ummah seMelaysia ini dengan menolak kepimpinan Umnopco bagi PRu 13 ini,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: