Update!!! KB MALL Runtuh? = Kemalangan Tempat Parking


kb mall runtuh

KB Mall sesak

Simpang empat di depan KB Mall sesak teruk. Sumber:http://beliamuda.com/

KB Mall sesak

Orang ramai berkumpul di luar KB Mall. Sumber:http://beliamuda.com/


baru je dapat mesej from my kazen..

Hari ni di Kota Bharu,Kelantan, baru sekejap lebih kurang jam 5.00 ptg (6/12/2009) dimaklumkan KB Mall runtuh.

GEMPAR!!KB MALL RUNTUH!!!

BARU JE BERLAKU..
SEBABNYA ADA KETO TEPUH TIANG LEK ATAS..PAHTU RUNTUH BLAKO SAPA BWOH..

translate : sebabnya ada kereta langgar tiang kat parking atas..
selepas itu semua runtuh sampai bawah..

Info Yang dilaporkan di media 2 orang meninggal,Sama-sama kita sedekahkan al-fatihah buat mangsa.

Jika sape ada info sila la kongsi bersama.

*Menurut sumber.

Sama-sama kita nantikan kesahihan berita ini.

*Sumber gambar: Lee Kum Chuan’s

Sebenarnya Bukan KBMALL runtuh tapi kereta langgar tembuk, menjunam kebawah.Apapun kita sama-sama nantikan kesahihan berita.

Berita Kosmo Online

Kereta terjunam dari tingkat tiga di KB Mall, Kota Bharu

ORANG ramai turut membantu Rashidah yang parah akibat terkena serpihan bangunan di KB Mall, Kota Bharu semalam.

 


KOTA BHARU – Suasana di pusat beli-belah KB Mall di sini petang semalam tiba-tiba gempar dan kelam-kabut. Ekoran dentuman yang sangat kuat, mereka menyangkakan berlaku gempa bumi di pusat beli-belah itu atau satu adegan stunt untuk penggambaran filem sedang berlaku.

 

Bagaimanapun, punca cemas itu terjawab apabila mereka mendapati sebuah kereta tiba-tiba bagaikan ‘terjunam dari langit’ terus merempuh bumbung KB Mall menyebabkan dua maut manakala dua yang lain cedera parah.


 


Dalam kejadian yang menyebabkan orang ramai bertempiaran lari menyelamatkan diri itu, belum sempat membeli barang keperluan, dua sahabat menemui ajal di dalam kompleks di Jalan Sultan Ibrahim di sini itu apabila sebuah kereta tiba-tiba terjunam dari tingkat tiga kompleks tersebut semalam.

 

 


Seorang lagi sahabat mereka, Rashidah Ahmad Latfi, 18, cedera parah dan dikejarkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II).

Mereka bertiga merupakan pelajar sebuah kolej kejururawatan swasta di sini.

Mangsa, Siti Nor Amira Shamsuddin, 19, dari Felda Chiku, Gua Musang maut ketika berada di tingkat dua bersama Rashidah manakala Siti Nor Diana Azman, 18, Kampung Menjual, Chabang Empat, Tumpat berada di tingkat bawah sedang menuju ke atas dipercayai maut terkena serpihan runtuhan bangunan.

Dalam kejadian pada pukul 4.45 petang itu, sebuah kereta jenis Ford Laser yang berada di tempat letak kereta tidak berbumbung di tingkat tiga (atas sekali) bangunan itu dikatakan telah merempuh dinding lalu terjunam ke tingkat dua yang dipenuhi pengunjung.

LUBANG yang terbentuk selepas sebuah kereta terjunam ke bawah dari tempat letak kereta di tingkat tiga dalam kejadian menggerunkan di pusat membeli-belah KB Mall, Kota Bharu semalam.

 


Kereta tersebut menggelongsor laju di antara dua tangga bergerak di tempat kejadian.

 

Kejadian yang menggemparkan itu telah menyebabkan beratus-ratus pengunjung termasuk di tingkat lain lintang-pukang keluar bangunan apabila terdengar bunyi dentuman kuat seperti letupan bom.

Anda dibenarkan komen dengan menggunakan bahasa sopan,Saya berhak untuk tidak menerbitkan sebarang komen yang berunsur kasar @ yang dirasakan tidak sesuai untuk di lepaskan.Harap Maklum

Advertisements

237 Respons to “Update!!! KB MALL Runtuh? = Kemalangan Tempat Parking”

  1. Sr.kinkongdefella Says:

    meme betol la tu hihihi

  2. ye kew? gamba ni je ker lepas? yg len xde?

  3. buke kb mall runtuh…
    tp keto tepuh tembok n jatuh dr kb mall…
    jgn cepat sebar berita yg xtau betul ko saloh

  4. aku nk tnggu metro ngan sinar esop…
    hAHhAHAHA~

  5. pergghhh..betul..tapi aku dapt tengok dari luar je tadi..jadi tak dapat bagi INFO. Tapi kalo tengok kan..bangunan KB Mall tuh..memang retak…pastuh orang tuh pie tampal gitu jee. Pasal PC Fair semalam lah.. Jadi nak untung punya pasal…nyawa melayang…

  6. yakk..???keto ko tuh kat escalator tuh?

  7. salam..harap demo tukar tajuk post demo tuh..buke kb mall y runtuh..tp kereta trsilap masuk gear n terus menjunam ke bawah kb mall..harap maklum…

  8. ngoti koooOoOoo!!!!!!!!tkut nyoOh

  9. de dio nok runtuh,runtuhlah.ko guano.jange dop sumbaksangat kito nie.

  10. Iyo.. sobar..jgn sebar benda yg tak bonar..dosa bosar

  11. Nasib baik tak runtuh betulbetul..bulih pi beli baju sekolah anak2 esok..alhamdulillah

  12. setakat bakar kusi sudoh r…ni gak tepoh kb mall…xkait..hahaha

  13. hrp2 xde nywe y mlyg..moga2 xde org y tslh msk gear lg…aminn

  14. Kwe raso bkn slh msuk gear,tp drift overshot(xlepas)

  15. sedak suko
    bukonyo dio sajo nk tepuh kb mall tuh
    doh takdir nk wak gano
    kalu kno demo bru raso

    • ape ar pnye org.. mmg la takdir.. tp kite nk tau gak sbb ape.. jgn cpat nk berbalik kpd takdir.. nmpak mcm kita slahkan takdir lak..

      kita prlu tau ape sbb nye keta tu rempuh tembok tu.. so, kita sbg mnsia prlu la lbih brhati-hati..

      pikiran kolot btul!!

  16. dh brani dh la nk g lps ni dh bnyi kaba bgnan krek dh tu! lamo dot dot dot gak…….!

  17. alamak salah taip daa!
    tok berani daa….

  18. sapo mati??

  19. jengg!!! parop..keto yo nk wak tra naik guno eskeletor kow…kekeke…hok tu msg hok ni msg..gamok hacur lebur supo cito 2012..huh! jeng kreng!!

  20. bndo nk jd nk wat gano..duk provokasi pelik2 wat gapo..xdop kaitan nga bakar2 ni..tu mugo peranga masing2 gak..bndo nk jd,xleh wat gano laa..berhati2 la memandu.. o_O

  21. laa , keto terjunam jah . igt ko 1 bngunan kbmall runtuh . bole laa derak kbmall lagi nxt tyme . haha ;D

  22. ore pasir puteh Says:

    masyaallah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. ohhh…
    dasyat sunggoh…
    kawe ingat ko runtuh supo stadium terengganu..

  24. apa kata tuka tajuk post ni jadi “Eksiden tempat parking di KBMALL” bukey “KBMALL RUNTUH”……..Tok betul ni kalu Tajuk dio KBMALL RUNTUH….KALU STADIUM TERENGGANU RUNTUH baru betul…..

  25. sapo tau sapo mati????oyak la

  26. pakat2 KITO tlg sedeko AL-FATIHAH ko hok mati…

    ^__^

  27. TRY PAKAK TGK VIDEO TUH. BUNYI KATO STUDENT MASTERSKILL YANG MATI…

  28. ade saper2 tau pemandu 2 lelaki ke pompuan??

  29. allah la… de nok mati…mano2 pn blh…. tp, glamour gapo??? mati di supermaket….masuk t.v lg….hehehehhe

  30. kok sey kok dang Says:

    erm,x molek suko ko ore hok dlm ksusahan..
    kto ptut amik iktibar psal iksiden ni..
    buke nyo suko kok sey kok dang..
    sma2 lah kto jdi kn pngajaran..

    • kok sey kok dang Says:

      subhanallah,bkpo sek2 mu pakat dok sukonyo
      x baik gu…kita patut pakat doa supaya xdok nyawo trkorban
      pah plok supaya xdok bnda tok molek brlaku
      malu ko tok guru kito

  31. berat bekalih drebar keto tuh,guano bulih berlaku

  32. noob nipu ni adit ni

  33. molek doh letok kbmall runtuh mugo mudoh ore nok view sini,,apo pun thanks for impomation,,bambubee xdam nok tranform tuu,,

  34. Betul tu kena tuka tajuk baru betul

  35. i rasa la kan org yg bawa keta tu baru jer dapat lesen

  36. plat keto selangor 2… BCL 3210… huhuhu.. bakpo la jd lagu 2??

  37. naling n debar aku dgr kato kb mall runtuh…tepon kg truih..kot2 adik ado situ ko..

  38. sore mati…3 cedera,,,hok kawe taw laaa..

  39. makanan pedas Says:

    satu peringatan dari Allah s.w.t
    sama2 kita muhasabah diri~

  40. 2 mati laaa…subahanallah…

  41. 2 maut…
    ak baru tngok brito tv3..
    plajar pompuan…
    bdak masterskill…

  42. Br tgk brita TV3. 2 terbunuh. 1 cedera parah 😦 TV lapor kt kete tu mati enjin, pastu ade org2 nk tolong idopkan enjin. Pelik punye citer…

  43. DREBAR LARI!!!…xkeno sunggoh…kito nk wk gno klu jupo???
    gOmO kelate gOmO k?

  44. organ ape nih???

  45. kawang lalu takdi kot kb mall,rama molek ore,supo kelate lawe negeri sembile baru nih jah

  46. mana satu yang betul nie.drebar mati ker drebar lari???

  47. READ OVER
    DI KOTA BHARU, KELANTAN, DUA ORANG PELAJAR PEREMPUAN MASTERSKILL MAUT DAN SEORANG LAGI PARAH SELEPAS SEBUAH KERETA DARI TINGKAT TIGA SEBUAH PASARAYA KB-MALL TERJUNAM SEBELUM MENGHEMPAP MANGSA.

    KEJADIAN BERLAKU JAM 5.40 PETANG TADI.

    MENURUT SAKSI YANG MELIHAT KEJADIAN ITU BERKATA, KETIKA KEJADIAN, PEMANDU KERETA JENIS MAZDA DAN DUA LAGI PENUMPANG KESEMUA-NYA DIPERCAYAI WANITA, SEDANG BELAJAR MEMANDU DI TEMPAT LETAK KERETA ATAS BANGUNAN PASARAYA ITU.

    KEMUDIAN, KERETA YANG DIPANDU ITU GAGAL DIKAWAL DAN MEREMPUH BUMBUNG PASARAYA BERKENAAN SEBELUM TERJUNAM KE ESKALATOR YANG BERADA DITINGKAT DUA.

    PADA KETIKA ITU, MANGSA, SITI NOR AMIRA SAMSUDDIN 19, SITI NOR DIANA AZMAN 18 DAN RASHIDAH AHMAD LUTFI 24, BERADA DI-ESKALATOR BERKENAAN.

    MANGSA, SITI NOR AMIRA YANG CEDERA PARAH DIKEPALA MATI DITEMPAT KEJADIAN, MANAKALA SITI NOR DIANA MATI DALAM PERJALANAN KE HOSPITAL SETELAH PENDARAHAN TERUK DI KEPALA.

    MANAKALA RASHIDAH CEDERA PARAH,DAN MASIH BERADA DI UNIT RAWATAN RAPI,I-C-U, HOSPITAL RAJA PEREMPUAN ZAINAB DUA KOTA BHARU.

    BAGAIMANAPUN, PEMANDU DAN PENUMPANG KERETA BERKENAAN DIPERCAYAI MELARIKAN DIRI.

    KEJADIAN ITU TURUT MENGGEMPARKAN PENGUNGJUNG DI PASARAYA BERKENAAN.

    KETUA POLIS DAERAH KOTA BHARU, A-C-P ZAHRUDDIN ABDULLAH KETIKA DIHUBUNGI MENGESAHKAN KEJADIAN ITU.

    BAGAIMANAPUN POLIS MASIH MENYIASAT KES ITU DAN MEMINTA PEMANDU DAN PEMUNPANG KERETA BERKENAAN TAMPIL DAN MEMBUAT LAPORAN POLIS BAGI MEMBANTU SIASATAN.

    BUAT SEMENTARA WAKTU PASARAYA KB-MALL DI TUTUP KEPADA ORANG RAMAI SEHINGGA SIASATAN SELESAI DAN IA DISAHKAN SELAMAT UNTUK DIKUNJUNGI.

    ENDS

  48. Guano nie drebar buleh lari..? koho pelik doh nie..

  49. gomo klate gomo!!!!!!!!!!!!

  50. ha,tu laa…bo2 la wat jht..ngisah la.jdkan pengajaran

  51. piya tuh>>>kito gOmO drebar gOmO..beci kawe ko drebar

  52. bdoh sngguh ar oh drebar 2…cian kt owang laen…?

    • bkn sloh drebar jugok . dy0 p0m skit sup0 tul0w y0e . muj0w xop maty jah . hop jow nolok 2 r saloh . lary plop 2 . kalu xop saloh , xop pyoh lary .

  53. kwe bnci sngguh kow drebar 2…bdoh btol…
    mai ktow pkat gmo drebar 2…?

  54. WAT JAHAT SGT PAHTU LARI!!!!!!!!!

  55. sian ko keluaggo demo 2 deh.. emm pakat2 jago ar blako.. drebar 2 pon so, g lari wat gapo nyoh bare lagu 2… yo lah takot tp drpd terus raso bslah

  56. keto auto tu…

    • nordin mat top Says:

      menasaboh mari kb mol naik keto auto..
      pah mula nyusoh kokre rama..
      tarik2 keto tuh wat balik tukar giya bok buh hok manual..
      baru xterbe koksey..
      gong..

  57. masaaaaaa allah

  58. nk uat gano dh mnda nk jd gak..
    same2 kite pakat doa la x jd rntuh btul2..cian kt ore yg x brslh xpsl2 bleh nyakkit

  59. SERO GANAH KO BAWOK KETO MAZDA TUH…..
    NGAKU LA WEI!!!

  60. chum3lindahouse Says:

    ermm.kawe sero xleh gok saloh ko dreba tuh..sbb kto xthu niat dio hok ngoti..kalu dio ngoti nok blaja xke sajo2 dio nk wi jatuh g2..xleh kito nk g gomo2..tnyo dl..bincang molek la..dio pon buke mitok nk jd g2..hrp sumo rilex2..sedekah fatihah ko arwah tu lg molek..lgpon ajal maut dtgn Tuhan..kito xleh nk wat gapo gok…doh nk jadi..al fatihah~

    • nordin mat top Says:

      blaja keto mugo namo situnyo??
      ore xblaja keto atah tuh ore wat paking..
      nok blaja keto blaja nge ckgu jemi nuh yakin pandu..
      dop pun di darul naim nuh..
      sengal….

  61. BCL 3210 Bala…celaka Laknat

  62. huiyoo

  63. pok pok mu ni pun bengong… drebar dia lari tu mungkin takut kena katok… doh tepoh ore sapa mati… mungkin dia lari g wak report ko… dok supoh dia wakgapo… kalu mu tepoh mu pun lari jugok… BODOH…

  64. bakali dyo nk bli keto br!..

  65. masyaallah Says:

    jolo 2, org doh la pljar tino, xpsl2 tu. yola tkdir dekneh. tp gak bare benar buleh beringat. kawe here gano bdk bru pas lesen buleh bwk sapa ats paking. meme nele ngoti budok 2

  66. hahahaha..nesib badan drebar..klu ak xlari..ak wk jale rilek..klu lari ore cam…hahahah

  67. Innalillahiwainnailaihirajiun………

  68. tajuk gempaq……buat jadi kalut…..kena cakap trajedi di KB mall bukan KB mall runtuh……

  69. camne bulih lari plaok drebar Mazda tu…

  70. apa2 pun kita pakat ramai2 sedekahkan al- fatihah kepada mangsa tersebut…semoga rohnya dicucuri rahmat…amin,,,

  71. siti shopping Says:

    naseb baik x rutuh blako,kalu dop gak nk shopping mano siti..nk g kolupo jauh kakloh…

  72. hoho…..tol2 kne tukar tjk 2…
    klu kbmall rntuh msti ingt struktuk dop btl…
    dengar cter driver kete 2 lari..
    btl ke????
    driver 2 laki ke pompuan??

  73. huhu! yelow doh.. takot dio lari nk g wat report.. sep kitow jenis bekem2.. kalu tumgu situ soh kna timbok demo.. huhu! tapow lah.. nak wat guanow..
    kita tgk jola naty guanow kata abe poklis.. sedekah al fatihah je la buat mereka hok kena.. 😦

  74. Jadikan iktibar………….

  75. buke keto mazda weh…keto ford telstar ….tempat lain luas lagi nok bawok keto apo atas tuh..kalu nok bawok keto gi P.tembok la .

  76. pendekar hitam Says:

    ptot la drebar tino..huish2..

  77. serah diri la drebar weh….

  78. jht tol drebar 2….grm guek

  79. koya diva ar drebar 2!!!!!!!!!

  80. tnjuk eksyen xtempat

  81. wan_mockingbird Says:

    aduiiiii aku smpat lepak2 n mkn lg ms kjadian…. ingt kn ape,…. pastu abu tfon suh aku dtg kbmall… hahha… aku pn pas mkn pegi la dengan roslan recaro.. tgkkk… rupa2 nye exsiden kete hempap bdk master skill dalam kbmall..,, kasihannn. sdekah la al-fatihah kat arwah.. smoga pergi dgn aman…..
    aku harap kluarga mangsa bsabar dan dpt melalui saat gentir ini dengan tabah….(al-fatihah)

    • patut jadi pengajaran buat budak2 master skill napok berkeliaran tak tentu arah sangat, pengah benar, napok tok sedap raso bena. bukan nk tumpu ko ngaji tapi dok gelenya d pasaraya

  82. mm.. adakah ini suatu petunjuk dari ilahi?

  83. ada hikmat disebalik kejadian yg berlaku ni.

  84. aku harap pemandu kete tu n geng dia kene balasan yang setimpal dengan apa yg dilakukan nya!!!!!
    kalu bersalah, jgn la lari…
    pikir la ngan keluarga mangsa…

  85. huhuhu…
    ader pengajaran disebalik kejadian….
    byk maksiat kot kat tempat tu….
    emm…
    gapo2 pon…
    Al-Fatihah & takziah utk keluarga mangsa…..

  86. kun fa ya kun…Allah kato jadi,mako jadilah…
    xleh jgk kito slhkan drebar tu…dio lari mgkin dia panik meta..hola sbb dia soghe abih gempak so kb…smp menybbkn kerugian berjuta2 ringgit tuh..

    psl 2 oghe hok mati tu..doh takdir Allah..dio mati caro lagu tuh..nk wat ghano..kalu x sbb keto tu pom,kalu doh ajal tu,meninggal jgk ghano2 pom…

    semoga kejadian dpt mmberri peringatan pada kita semua…dan semoga kita lebih mdekati Allah..

  87. here,gano dreba buleh lari,dio terbe ko?tgk keto kepek..lari ko celoh mana?tobak sie ko ore hok kn tepoh tu..len x bringat la nk bljr keto cari la tepat molek,rasa pade bola blana buleh blaja,bakpo la nyo g cari pah katah bumbung,bajet stunt kalih..ish3

  88. hoho. hebat kakloh ni. rugi ak dok kl lonim. lau ak dok klate leh g usha2 ugop. g ngita keto jatoh kat kb mall. woah2. rugi2. gapo2 pom, al-fatihah n mitok dreba tuh ngaku saloh. >.<

  89. tok pehe kawe.. Apo kejadahnyo belajar bawok keto atah bumbung bangunan.. Tok ko bahayo…
    Kawe ko diri sediri tu mapuh gi la.. Ni bahayo ko ore rama’

    • buke dio dok blaja keto

      but keto dio tuh nok undo
      pahtu x idup
      bilo idup
      drebar tu pom tertekan pedal minyak

      jd pok2 mung x pyoh dok salah kok re lah
      lgpom hal ini bukan polis suruh pok2 mung selesai

  90. hahahaha…gong!!igt kbmall rutuh..
    keto tepoh tembok..

  91. student masterskill yg meninggal…tol ke??

  92. huh..dasyat, baru jah g kbmall ptg tadi, naik eskulator tu jugok…
    nasib baik la Allah panjngkn umur lagi… kalu nok blajar keto pn, g la tmpt lain…xyoh la ajar atas bngunan… al-fatihah mangsa2 yg meninggal…

  93. ish2.. wat nayo jo.. wat ngapo drebar tu .. jaha sungguh…

  94. Guano dinding leh runtuh kalu keta tepuh…… Klu Laju tu bley cayo ark….. Ni kalu duk ats kat parking…..mesti slow…ko guano…..
    Siasat KB Mall…………..

  95. tp klu pk dr sudut len…
    ok juga drebar to lari dlu,pas2 bru serah diri…
    lgpn..sep2 kelate ni bekeng2..
    jap ag hbs kena tumbuk demo…

  96. URMM,,KITO JANGE DUK NGABE KOKSE KALU XTAHU GAPO2..
    WAK KO DREBA 2 GABRA NK WAK GANOW..
    GAPO PN TAKZIAH KAT FAMILY YG MATI TU..

    • tul jugok kata mung

      kalu x tahu gapo2 x payoh masuk cmpur
      hal ore laen lah
      kakgih mung keno
      sbb ralek dok tuduh ore lain

  97. i’ll link ur story to my blog.hehe..mitak izin ni.tp x bg pn, link jgk.hehe..sy ade kat foodcourt time tu.betul2 tengok ape yang blaku.huhu..

  98. […] juga punya cerita sama: Beliamuda. Ntivirus. Possibly related posts: (automatically generated)Dua kali masuk OT dalam masa […]

  99. budak kelate Says:

    Gilo apo wak lesen atas kb mall.. tmpt lain besar lg nok ctu gok.. duk mati sajo anok ore.. tolol… doh la lari.. bengong… tp ko plek nyo gano dio boleh lari?

  100. HOK MOLEK SKALI..TUTUP TEPAT PARKING ALIK ATAS TU…
    RAMAAI DUK NERA KALI ATAH TU…HAHAHA

  101. NANDO KO KITO BERINGAT KO TUHE…DALE MALL POM KENO TEPOH KO KETO JUGOK..MATI BULEH DIMANO2

  102. maf muslim Says:

    assalamualaikum….
    aku sero la…..
    dreba kreto tu x baco
    bismilah barekali..
    wat apo blaja kreto atas atap..
    suko bena gtu tu…
    dah mari la kito samo2 sedekah
    Al-fatihah ko si mati……
    nyaknyo dio….
    sore aku sero smpt lg ngucap…..
    sore lg hk mati ctu tu…
    aku sero x kaba diri dh….
    xde dh nk ngucap….
    sapo2 hok knal dgn mgso tu….
    kito sama2 g tahlil rumoh dio….
    ok deh….
    assalamualaikum

  103. ily cucu mail royak Says:

    hok bowok keto pon tanggung lari wak gapo?
    supo la ore x leh cari…
    satu hal lagi dinding 2 retak…apalah

  104. dgr kobar kb mall runtuh,,rupo2 keto tepuh dinding…
    apo2 pon ambo ucapkan takziah kpd kluarga mangsa….

  105. Abdullah Adnan Says:

    Lot parking bukan nya tempat belajar memandu

  106. aaahhh sudoohh kali nih… keno plepah kbmall tuh.. kalu tidok gak bratu laa… male2 adow bunyi keto… tobak tok gi kbmall male2…

  107. gano bulih drebar lari???? nak lari celoh mana tengok ko keto tue kepek gilo..

  108. no shopping Says:

    uh…panjang umur tul ari nie…nasib baik x naik eskilator tu..masih duk dlm guardian..dok la cian pelajar master skill tu..mcm ne ibu bapanya…x pasal2 kena hempap…terkejut td..jd depan mata lak tu..darah dio banyak kuar kat kepala…ada darah beku lg kt lantai…

    huh lps pelajar diusung ke hospital…kami naik nak ambik kete nak balik plg mengejutkan ialah dah r tempat kereta yg rempuh tu kt atas tempat parking tu depan betul2 dgn tempat sy dan kakak parking kete..takut punya pasal sampai kami naik dah x de orang de wartawan je dgn pengawai keselamatan. nampak ada lg bumper kete kuning tu…nape lah diaorang lari??buatlah report polis dulu pe2 hal pun…cian mangsa2 x bersalah tu…walaupun dah ajalnya tp sebagai insan mestilah bertanggungjawab…napa buat cam tu…kok ya pun kereta mampuh..minta lah tolong orang lain nie suruh yang x pandai bawa den dia tolak lak…mesti x tgk gear…x pn tekan minyak…mustahil kereta bergerak keadaan slow leh pecah tembok tu..

  109. Al fatihah untuk manggsa yang menggal…tu kita snantiasa diuji oleh NYA cuma kita je yang tak sedar…..Siapa sanggka benda mcam tu leh terjadi…..Na uzubilla himizzalik….terkejut dan tak sangka kawe tq bella kerana bg berita yang menarik…leh jadi wartawan tu…al Fatihah sekali lagi untuk simati

  110. aku heran ni sebnarnya…pelik raser..bakpe ye g bljr kete atas KB mall padahal aku rasa klntan bapok besor dari ganu banyak ag kan tmpat…pelik2…pulop tu dang ag ye terjun tu masa kete jatuh..wat aksi spiderman ke gane?heran2…apa2 pun moga drebar tu serah diri kat balai n ngaku salah…pikir la skit kluarga mgssa…dah jadi gitu, bukan sngaja nk g bunuh mgsa tu…innalillah…

  111. best1of4's blog Says:

    Salam Persahabatan

  112. best1of4's blog Says:

    Assalamualaikum,

    Saya dah linkkan. Saya juga minta jasa baik saudara linkkan blog saya disini. Permintaan saya dapatlah ditempatkan sekumpulan dengan blog pr-vs-bn.

    Terimakasih.

  113. hok mano so cerita betul ni… budak blaja keto ko orang tolak keto…. kalu budak blaja keto nyo jatuh ngan drebar2 atas eskalator tu…kalu orang tolak keto pun nyo jatuh ngn drebar2 jgk..kalu tidak sapa nak tekan minyak supayo keto tu idup…. sakit palo dah kawe pikir nih…… kalu keto tu x idup…mesti keto tu slow jah… kalu slow tokke tembus dinding tu…. migrain dah kawe….

    • ira mastura Says:

      saya pon dok mikir jugok pasal ni..pelik betol..tp kalo nak blajar keta pon cari la tempat yg sesuai..ni mesti budak2 hanyyar ni..meme sian ar ko mangsa2 hok meninggal and tercedera.. takut rasanya sebab g sokmo etep kat kbmall tu..pakat sedekah al-fatihah lakow..

  114. la…ya allah….kita sedekah kan alfatihah kepada hok meninggal tu……

  115. Missm0lly. Says:

    Bila ajal da dtg,xnati xcident tp jale.k0p atah pn buleh mari.SUBHANALLAH..same2 la kta sdekah kn al-fatihah kpd yg tlah pergi,m0ga dtmpatkn ditmpt 0rg2 yg briman.amin.

  116. tapi nk buat mcm mana…takdir..tuahn dh atur dh nafas kita berakahir d mana2..renungan….

  117. salam..ya allah..sedesnye tgok…yg drebar nih pon satu..mesti dye jd bersalah sgt2 kan..ye r melibatkan nyawa org lain plak terkorban..ish2..bawak2 la insaf..n kepada muslim & muslimah sekalian..allah nak tarik kejap je nyawa kitew..ape yg penting tAkowt kan Allah tuh..huhu

  118. ambo dengo hok mati tu buke kena penyek dgn keto. mati kena penyek ngn siling

    mugo drebar lari ko dok ko supo jo

  119. dah takdir tuhann… redhalah kamu wahai hamba ALLAH>>>

  120. Adusss..debe sungguh pok tino klate weee…nyo brani gi tepoh kb mall…tepon la pokok ko,tiang umah ko..nie gk kb mall nah…
    berat sunggoh…
    ok x tehe nyo de lagi lari..klu aku baik seroh diri la…klu x adow la poster wanted rato2…black list la jwbnyo…

    so karo agi…sapo la bkk ayat oyak kb mall runtuh…knalim kawe dgr kbmall runtuh…klu runtuh sengoti lagu mnow…tntu ramai trkorban…jerit lana la….

    apo2 pun TAKZIAH

  121. buke stakat demo jah mat pecoh palo mikir ko drebar tue… kawe pong supo la… pah kato lari drebar tue tp gak tengok ko gambar keto tue,dio nok lari lagumana?tak cedero lasung ko sampai bulih lari?

    • bak po pok mung pening palo dok pk nyoh

      wak gapo pok mung pk bukenyo ado kaitan pom nga pok mung

      aku x pening langsung pk

      takdir tuhan nok wak gano

  122. dahsyart22…………takot sero dngo cito 2…….

  123. ngoti mu!

  124. iman amanda Says:

    eee….seram nye!!!!!saye nk minta maaf lah dengan tuhan sebelum terlambat…sebab bulan yang lalu bukit tinggi indonesia runtuh ni kb mall pula……

  125. […] Update!!! KB MALL RUNTUH?:Eksiden tempat parking di KBMALL baru je dapat mesej from my kazen.. Hari ni di Kota Bharu,Kelantan, baru sekejap lebih kurang jam 5.00 […] […]

  126. takziah diucapkan kepada keluarga yang terlibat..kami sbg rakan sekolaj turut merasa akan kehilangan rakan2 kami..semoga roh arwah dicucuri rahmat…semoga kerajaan kelantan dapat kaji balik akan struktur binaan kbmall semoga hal ini dpt dijadikan iktibar dan panduan… kepada pelajar masterskill berhati-hatilah dimana sahaja anda berada.. semoga roh mereka bertiga dicucuri rahmat..

  127. muslimah oversea Says:

    Salam tuan rumah…

    Saya share link blog ni kat facebook saya – boleh ye? Saya kat oversea, tak tau menau pasal berita ni. tgk komen kawan2 kat fb sume dok cite psl eksiden kat kbmall… so google dan terjumpa blog ni and baru faham…. boleh ye?

    time aceh ~

  128. salam… sebenarnye cm ni, ikut cerita kwn saya yang ade kat atas parking bumbung gak mase tu… dia kate, ade 3beradik, kereta tu rosak…ntah cm ner msuk gear, atau xingt neurtal… start2 tkn minyak (stgh kata reverse) xpasti yang mane satu…. mybbkan dio ttepuh dinding bato, nipisss siiiatt plak tu… sbb setu lapis je, ia berlaku dlm sklip mate, tepoh n terjunam dlm kb mall tu, driver tadi (ore tino) jerit….ngs2, mgkin rase bslh (dia smpat tnya) mungkin gak takut, yelaaa..xder sape duga kan leh jadi cam ni, lagi pun ore tino klate xdok laa jahat sngt pun…. berda nk berlaku, mmg semua tu takdir allah… dlm kb mall lak, xsilap budak masterskill nurse yang meniggal 2 orang, pelajar sorang akak kat fb sy, dia kat smlm baru ajar diorang… ari ni dah xder, sdih,.. apapun yang belaku ketentuan allah, same2 kita sdkhkan al-fatihah ye.. moga roh mereke semua aman damai di sana…. yang pasti kita pun akan pergi jua………………….. amin.. leh tgk d: http://www.facebook.com/profile.php?id=1017951427&ref=nf#/photo.php?pid=903979&id=1272954333&comments

  129. Takziah ke atas keluarga mangsa Takdir qada dan qada’. Mcm mana lak blja keto kat atas bumbung tu??

  130. suhaSKAcenta Says:

    ketow jas hop junam masup dale.kawe debar abih tey doh marin oyap kbmo rntuh.nop cabup sero jatum.huhu.eii,hop jong oyap nim pom pesen dop saye mulut.p gapo2 pom,ejah dekoh fatihah ar kow hop mati tuw.bukey niat jaap nop g situ.ph tgop2 mati.em,cdeh ar.

  131. mano laa drebar..jwb laa ko keluargo arwah..takziah…

  132. wawaa ribenaa... Says:

    masyaAllah..xtaw nk kato gapo…
    sedih tgk mangsa…tp geram ko drebar ketok tu

  133. fatihahrahimi Says:

    al fatihah…….ajal n maut d tgan tuhan semua…tak dok sapo2 hok saloh atah xcident ni……..

  134. kawe raso polih buleh berkas drebar tu mesti ada cctv kat atas bumbung tu kalu dop pon cap jari di keto tu mace CSI jah aku ni…..ni mesti buat stuant macam Jeki Chan …..apa2 pon takziah buat keluarga yg terkorban anggap ni kodok dan kodar dari Nya….

  135. gere dok oh Says:

    ginila ore bru lps ado lsen…x kiro keto gpo nk naik jah..biar mahir dlu blajar keto..blajar plop tmpat ats..tuhan wi otak gna otak..jngn ltok palo lutut….takziah kpd kluarga mngsa..AL-FATIHAH

  136. tuan punye blog tu.. bakpo wi lepas jugak hok comment pelik2.. ado hok kato’…. mujo kbmall xruntuh,,boleh g shopping lg la….’.. pikir la jgak..dalam keadaan gini..dopkan nk mikir pasal nk g shopping doh..

    ada tu siap berbangga lg dapat siar brita ni..pikirla jgak..dalam pada masa yg samo ado ore bersedih atas berita ini..

    pakat2 la kita sedekahkan al-Fatihah kpd mangsa..

  137. eh,heh,eh!!!!!! dasyak betul… first time dlm sjrah aku…

  138. kamu dok gelok je belako !
    nh kes nyawa nh.,engat tuhan skit,

  139. umur driver pmpuan tu br 19, so maybe lesen br stahun less or more.
    klu tak cekap, jgn la merisikokan diri sdiri n nyawa org lain gi ukah parking atah kbmall.parking bowoh byk lg, ambo parking bowoh jah time tu.

  140. asalnye kete 2 x hidup , pas2 ade yg tlong tlak . mayb mse kete 2 idup , driver 2 trtekan myak . sbb 2 r bole jd cm2 . bkn driver yg lri . driver 2 cdera cmne na lary . yg lary nye yg tolak kete 2 . untuk mklumat lnjut tgok neyh .
    http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Nasional/20091207001522/Article/index_html

    takziah kpada kluarga mgsa & al -fatihah . smoga rohnya dtmptkn dgn org2 yg briman. n sy brharap kpada yg slah 2 serah dri aje . anda lrikn dri pun , x lme ag anda akn dtemui .

  141. takziah kpd keluarga mangsa..

  142. klu nak jadi stan…..cari la tempat lain…..nyayo ore yg tak salah……apa pun sedekah lah al fatihah…..aminnnnn.poknikratapanjang

  143. Bakpo la ore kita ni suka menulis benda-benda yg belum tentu kesahihannya. Drebar tu tak lari. Dia cedera parah juga. Kenapa nak salahkan binaan bangunan pulak. Doh benda ni nak terjadi. Kadang2 kita tak terfikir benda ni akan berlaku. Al-fatehah untuk semua yang telah dijemput Illahi. Sesungguhnya maut itu datang tidak terlewat atau tercepat walau sesaat. Jadikan iktibar untuk kita yang masih hidup.

  144. cian r..ajl yo spa c2,kto nk wk rno kn?xlh nk slh kn tkdir..
    sma2 mgmbil iktibr r..
    al-fatihah..

  145. Aeen sydina Says:

    Ya Allah…
    nape leh jd cm ni…
    jaohkn sgl malapetaka dr ku…
    Al-fatihah untuk yg tlh pegi…
    semoga Rohnya dcucuri Rahmat…
    amin…

  146. tolong betulkan artikel ni, driver xlarikan diri. die pon cedera po tulo jugok..

    http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Nasional/20091207001522/Article/index_html

  147. kuasa Allah swt….
    kalau Dia mahu jd gitu…
    alhamdulillah…bagi yg selamat….
    Innalillah…semoga ruh mereka ke tempat org2 mukmin….
    kita jgn tgk dan baca sahaja…ambillah ikhtibar dan…
    sedekahkanlah Al-Fatihah kepada mangsa…

    mcmnlah persaan org tua mereka di gua Musang dgn kat Tumpat…
    sabarlah pakcik dan makcik….dan ahli keluarga yg lain…
    Allahuakhbar..3x

  148. sape sape je Says:

    hurm,,bndo ni jd buke slh sapo2 pon..
    ni kehendak tuhan..
    jange la slhkan sapo2..
    n x baik gelakkan org yg da mati..
    kito pakat sdekahkan al-fatihah kpd mangsa2..

  149. kita kira gini ! bebudak baru dpt lesen…bila ada problem sikit dah mglabah…gelujoh.
    tungul pkok pun drempuh ni kan simen…

  150. sayangi KB Says:

    klu bleh tkarla tjuk bsar2…”KB MALL RUNTUH” jadikan “KERETA TERJUN @ KERETA REMPUH KB MALL”…klu ngeri ganu bru bleh wak tjuk g2..”RUNTUH”…..

  151. bdak comel Says:

    ehm aslmualaikum……
    kawe pong kejut ghok dgor cito…..debar ghoti…klu kito dok tmpt drebar 2 mmg nyesal tok sudoh arrr….tp nk wak gano….ehm dgar kaba drebar tino …munosaboh nk gate tino….mungkin dio lari sbb yo la pahe2 dri…klu drebr 2 jate kawe sare kn spayo lari,pah2 tros wak repot lalu…jgn paka senyap yo….
    apopon kter cumo bleh doa joh…bnda 2 qodo’ dn qada….

  152. salam semua

    pengajaran dari kejadian ni ajal maut di tangan tuhan tidak akan diawalkan atau dilewatkan walau sesaat, alfatihah dan takziah kepada keluarga yang terlibat mari kita pakat doakan seluruh rakyat kelantan dilindungi dari kejadian yang tak diingini seperti ini berlaku lagi di bumi serambi mekah amin…

  153. mmm…power betul …kereta nie.. boleh sampai pecah dinding atas tu…

  154. salam..
    wat suma yg pening pasal drebar lari tuh…sebenarnyer tuan punye keto 2 sabri tuh suh org lain (ain) bawak…. sbb tgk keta jatuh bawah die pon lari lah…
    masa keta jatuh tue die still kat tempat parking lagi….maybe die ade sekeliling org ramai2 yg ade tuh…tapi xde sape pon sape knl si sabri 2….
    mcm tulah kisah nyer………
    al fatihah

  155. salam.. next time bt bangunan kne pk faktor kselamatan.. jgn pk budget je nk save.. dinding bkn main nips.. klu pe2 blaku nk insurans ke?? pe2 pn jd lah pringatan..

  156. tak sangka la dalam shopping ada keta jatoh….ingatkan cito ore putih jah ada benda cam ni blaku…….is is is issssssssss

  157. Ajal maut dtgn ALLAH jd sme2 kte mgingati ssme kte…

  158. pecaya pda qada & qadar

  159. jgn mentafsir dri mata kasar dan kata hati ketika marah….
    ambil ini sbgai iktibar dlm dri….
    btl kta miza…KUN FA YA KUN..ALLAH S.W.T b’kata t’jdi insident itu maka tak ade sesiapa pun didunia yg mampu m’ngubah takdir…qada dan qadar…kpda keluarga mangsa…takziah dri sye ucapkan…
    ALLAH S.W.T sngat syg kan ank2 anda…

  160. salam…..sama-sama kita sedekah al-fatihah

    doh Allah kata ajal dia lagu tu,jadilah kita tok leh bantah

    yang bantah tu,waliamal azwa ,dosa besar,jadi sedekah al-fatihah

  161. sian ko budak2 tu,,,,,,,mati free jah…………pihak bertanggujawab harus dikenakan tindakan………..

  162. sy wawa nk kemukakan komen…why student masterskill yg d salahkan dengan kejadian yg menimpa kbmall…slpas kejadian 2,ramai student bwat aduan yg org awam,terutama pekerja2 supermarket sperti kbmall,billion mengatakan student masterskill pembawa sial….tp xsedar ke dwg d sebalik 2 kami yg bawak keuntungan kpd mereka,kalau bkn kami yg slalu pegi lpk,mkn or sbgnye x kemane dwg..dwg sbg pekerja haruslah respek kami sbagai pelanggan..bkannye bile pelanggan pegi saound….saound owg y xder mlt bley la………….try saound org yg ade mlt ie……….kpd owg awm y mylahkn studnt msterskill dgr nie… kowang spattny lbh mbuka mata or peka ttg slh sape…slh student kea bile dwg kua membeli belah..kowang letatk mane kpale otak kowang…terang2 nampk bkan salah dwg..plz jgn jd bodo myalahkan kami..kowang sepattny kecian kt si mati dan berdoa..bkan nya menghina kami begini!!!! ade otak pk k………

  163. memangla kite sume percaya kt takdir,qada’ dan qadar…tp kite still kene ada usaha nk mencegah…cotohnyer,klau drive 300km sejam n accident,pastu nk ckp “ohh,takdir”..mane boleyh..isk isk..same la dlm case ni…dinding tuh nk jimat kos ke ape gune plywood je eyh..haihsss…

  164. hamba allah Says:

    ntah nuisna kn.mung pernah gi ke kb mall.nuisna mung tengah wat pe2.selamat berkenalan….he4

  165. hamba allah Says:

    jahat mu zubaidah.mcm ejek je dier mati..jgn wat gi2 meta jd ko mu..he3

  166. hamba allah Says:

    hai nadiah….mung koloh maner???mung umor brape..??

  167. dasyat sungguh

  168. […] lain berkaitan tragedi ini, anda boleh layari weblog ini: beliamuda, NixkGeekier, Muzzafarsalleh, ntvirus dan Azah Aidilx   52 Telah Menelaah   Komen […]

  169. dah takdir sumo ni berlaku..al-fatihah…

  170. fuyoooooooooooooooooooo

  171. konrektor……… xmsok batu ko kt dinding kb mall 2.

  172. em,nk buat mcm mane..benda belaku.. redho dgn ktentuan Ilahi. kitapun x taw ag mati apa yang mnimpa kita. doa-doakan lah.. beringat lah pd orang-org yang suka wak maksiat tuu.. jaga-jaga, x kira masa.. jeng-jeng kena masa dk wak maksiat haa baru la taw..

  173. […] yang dah tweet2 tentang kejadian di KBMall ni… tadi masa aku nak innit, aku jumpa laa blog ni dan blog itu …. so, kat sini aku pun nak share2 gambar2 di kawasan kejadian untuk lebih menclearkan keadaan […]

  174. masyaallah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: